Center for madmisbrug

Center For Madmisbrug blev grundlagt i 2017 med en vision om at tilbyde en helhedsorienteret behandlingsmetode for mennesker, der lider af overspisning, følelsesmæssig spisning, madmisbrug og relaterede problemer, men som ikke nødvendigvis passer ind i diagnosekravene for spiseforstyrrelse. Baggrundshistorien om Center For Madmisbrugs opståen stammer tilbage til år 2000, da der opstod et tydeligt behov for mere sammenhængende behandlingsforløb, for den store befolkningsgruppe, der føler besvær i forhold til spisning, samt afgiftning for sukker- og madafhængighed i Danmark.

Helhedssynspunkt: Center For Madmisbrug mener, at madmisbrug ikke udelukkende handler om kalorier og vægt, men ofte starter med overvægt og udvikler sig til et usundt forhold til mad, der påvirker psyken, livskvaliteten, selvbilledet og selvværdet hos den enkelte. Det påvirker også de pårørende, og derfor tilbyder centret behandling til hele familien, hvis dette ønskes.

Vision: En central del af Center For Madmisbrugs vision er at opbygge en stærk, faglig profil. Dette indebærer konstant at styrke de faglige kompetencer og forbedre behandlingsforløbene for at sikre, at klienterne får den bedst mulige hjælp. Behandlingen er baseret på principperne om, at madmisbrug er mere komplekst end blot kost og vægt.

Stiftelse og Metoder: Center For Madmisbrug blev stiftet og grundlagt af Patricia Højbo, der har mere end 20 års erfaring med madmisbrug, overspisning, spiseforstyrrelser, selvsabotage og selvskadende adfærd. Hun udviklede DFL-Metoden i 2017, en effektiv metode, der arbejder ud fra et biokemisk helhedsbillede, der integrerer psyke og krop i behandlingen. I 2019 stiftede Patricia Akademi For Livsdesign, der tilbyder en bred vifte af terapeutiske og coachende tjenester, der har opnået bemærkelsesværdige resultater i behandlingen af forskellige mentale og adfærdsmæssige udfordringer.

LÆS MERE OM DFL-METODEN HER

Livsdesign Metoden: Livsdesign-metoden, som Patricia udviklede, anvendes ikke kun til behandling af madmisbrug, men også til andre områder som eliteidræt, ledelse og virksomhedsudvikling. Metoden har haft en international rækkevidde og er blevet anvendt i flere lande.

LÆS MERE OM LIVSDESIGN HER

Patricia Højbo: Patricia Højbo er ejer og stifter af Center For Madmisbrug og har siden 2018 uddannet DFL-Ernæringsterapeuter og Coaches, Madmisbrugskonsulenter og Livsdesigncoaches i både Danmark og udlandet. Hun er også forfatter, foredragsholder og underviser, der har arbejdet aktivt med at hjælpe mennesker med madrelaterede udfordringer og mentale sundhedsproblemer.

LÆS MERE OM PATRICIA HØJBO HER

Daglig Ledelse: Daglig ledelse af Center For Madmisbrug varetages af Souschef Pia Iven, en uddannet Ernæringsterapeut, DFL-terapeut og madmisbrugsterapeut. Centret har et team af specialuddannede behandlere og eksperter, herunder læge, psykolog, psykoterapeut, pædagog, special- og socialpædagog, kropsterapeut, Alfa-kinesiolog og misbrugskonsulenter, der arbejder sammen for at levere en helhedsorienteret behandling til både krop og sind. Center For Madmisbrug prioriterer den kontinuerlige udvikling og forbedring af deres behandlingsmetoder for at sikre de bedst mulige resultater for deres klienter.

 

STIFTELSEN AF FORENINGEN FOR MADMISBRUG

Forening for Madmisbrug blev stiftet i 2023, med en vision om at tilbyde medlemmerne en helhedsorienteret behandlingsmetode, for primært voksne, som lider af overspisning, følelsesmæssig spisning, og madmisbrug.

Foreningens mission er at udbrede kendskabet til madmisbrug, samt sidestille det med andre misbrug, som alkohol og euforiserende stoffer, samt at oplyse om, at forkert brug af mad, resulterer i den spidsbelastning samfundet oplever, i form af følgesygdomme herunder diabetes, hjertekarsygdomme mm.

Foreningen ønsker en åben debat i samfundet og anderkendelsen af, at overspisning er et overset og meget stort problem for både samfundet og det enkelte menneske. 

Vi har et ønske om at hjælpe de økonomiske og udsatte i samfundet, med at få hjælp til madmisbrug, overspisning og et sundt forhold til mad og selvbillede.

Foreningen er drevet af en bestyrelse.

LÆS MERE OM FORENINGEN FOR MADMISBRUG HER

Vi giver nødhjælp til Danmark!

VI ANVENDER FØLGENDE BEHANDLINGSMETODER OG TEORIER

PERSONALE & BEHANDLERE HOS CENTER FOR MADMISBRUG

Madmisbrug