UDFYLD KONTAKTFORMULAREN HERUNDER

 

 

 

UDFYLD NEDENSTÅENDE FORMULAR FOR MEDLEMSKAB

EN OPLEVELSE FRA EN TIDLIGERE KLIENT

FIND DIT BEHANDLINGSFORLØB HER

Mette på 37 år, kom til os for 9 uger siden. Hun var virkelig ked af hvor meget hun var styret af mad! Tankerne om mad og hendes overspisninger. Hendes tanker kredsede omkring mad hele tiden og alligevel forsøgte hun at spise meget lidt, som derefter resulterede i overspisninger og skam over dette efterfølgende. Mette havde forsøgt med alverdens slankekure og livsstilsomlægninger – det havde også lykkes hende at smide en del kilo til tider, men hun oplevede at tage det hele på igen, og mere til. 

 

METTE VILLE STOPPE SIT MØNSTER

Da hun, Mette, kom til os var hun udkørt og frustreret  over hendes mønster. Hun var vred på sig selv og følte sig uduelig og forkert. Som hun sagde: “Hvorfor kan jeg ikke bare lade være, når jeg bliver så rasende på mig selv bagefter”?

Her er det jo vigtigt at forstå, at når det handler om afhængighed, både fysisk og psykisk afhængighed, som et madmisbrug er, så kan man ikke bare lade være. Det er nærmest umuligt. Dette handler om mestringsstrategier og selvsabotage (læs mere om det her) og det kan man ikke bare bryde på egen hånd. 

Mette havde også nogle ting med i bagagen (som vi alle har) og kommer fra et miljø, hvor det er helt normalt at spise på sine følelser. Problemet med Mette var, at hun blev større og større, og mere og mere ked af det. Hendes energi blev lavere og lavere og selvbebrejdelserne større. 

Mette arbejder i en mellemstor virksomhed, hvor det er helt normalt at spise kage om eftermiddagen – og bare dét at skulle sige nej tak, det kunne være en kamp for hende. Kager smager jo godt og giver en god følelse i øjeblikket.

Efter første samtale fik Mette indsigt i hvordan hun er blevet afhængig af sukker. Hun havde den psykiske afhængighed, men bestemt også den fysiske. Hvad mange ikke ved, er at sukker udskiller lykkefølelses-stoffer (dopamin), på samme højde som andre rusmidler. 

Mette startede med online-samtaler med vores dygtige behandler Jette. Jette har 4 års erfaring med at arbejde med madmisbrug og har selv været i behandling for dette.

Jette siger: 

“I starten havde Mette virkelig brug for at få lettet sit hjerte. Der var meget smerte, frustration og endda selvhad. Hun følte sig dum og ikke god nok, samtidig med at hun havde et virkelig negativt selvbillede”

Mette vejede 93 kg, da hun startede hos Center For Madmisbrug. (Vægten er ikke en indikering på om man er madmisbruger eller ej, man kan veje fra 50 kg til 170 kg, dette har intet med problemet at gøre). Efter 9 uger har Mette tabt sig 14 kilo.

Mette siger:

“Vægten er på sin vis blevet overflødig. Jo, jeg er helt vildt glad for mit vægttab, men det er mit hoved der har fået ro. Jeg er så meget gladere i dag og jeg forstår nu hvorfor jeg spiste på mine følelser”.

Hos Center For Madmisbrug er vores fokus ikke rettet mod vægten, men det er klart at når man ikke længere har behov for at spise på sine følelser, så går vægten ned.

Mette fortsætter i samtaleterapi med Jette, indtil der er fuldstændig styr på at Mette er i balance. Derefter vil hun overgå til et mindre gruppeforløb (efter Mettes eget ønske), med en af vores andre behandlere og 2 kvinder, som har været igennem samme forløb som Mette. 

 

LÆS MERE OM HVORDAN DU FÅR HJÆLP HER
Madmisbrug